Hlavní navigace

OpenAlt v Brně otevře nejen software, ale i data a kinematografii

1. 11. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

O prodlouženém víkendu 5. až 7. listopadu se v brněnském areálu FIT VUT otevřou brány největší moravské konference o otevřeném software, státní správě nebo kinematografii.

Co děláte o víkendu 5. až 7. listopadu? Přijeďte do Brna na konferenci OpenAlt! Jejím heslem je „Otevřeným přístupem k otevřené společnosti“. Čeká vás více než 100 hodin přednášek a workshopů v podání stejného množství přednášejících. Vstup je volný, stačí se zaregistrovat a hlavně přijít.

Konference má letos šest tématických okruhů: otevřená společnost , alternativy ve vzdělávání, bezpečnost a soukromí, hnutí tvůrců, mobilní technologie a otevřený a svobodný software. Po oba dny poběží paralelně také festival svobodné kinematografie, na který naváže v pondělí 7. listopadu projekce v kině Scala Noc otevřeného softwaru v umění.

našlapaném programu je celá řada zajímavých přednášek: Katarina Behrens bude povídat o nasazení LibreOffice v německé veřejné správě, Tomáš Jelínek nás naučí pomocí různých technologií zhmotňovat 3D modely, Petr Krčmář nám ukáže jak začít šifrovat na webu zadarmo, Jaroslav Řezník nám představí otevřený operační systém pro chytré hodinky, Jan Holešovský předvede LibreOffice v prohlížeči a Michal Stanke bude mluvit o reformě autorského práva v EU.

root_podpora

Kromě přednášek nás čekají také stánky – uvidíte živé ukázky hardware od různých hackerspace: Bastlíři SH, base48 a OpenAlt. Čekají vás dráty, žárovky, procáky, 8bity a jiné šváby. Spolek vpsFree.cz vám přiveze ukázat jeden ze svých serverů a neuvěřitelně výkonné optické switche. Zároveň pro vás společně s profesionálními baristy uvaří skvělou kávu.

Sponzorem kávy je vpsFree.cz. Zlatými partnery jsou Red Hat a ICT Pro. Stříbrnými partnery jsou Modern TVCESNET, Mozilla, OKsystem a Kiwi.com. Bronzovými partnery jsou PC HELP a.s. a MASTER Internet. Ostatními partnery jsou The Document FoundationMojeFedora.czRoot.cz a JetBrains. Hlavní pořadatel je Openalt a spolupořadateli jsou Fakulta informačních technologií VUT v Brně a SU FIT.

Byl pro vás článek přínosný?