Hlavní navigace

Názor k článku OpenBSD 6.1: zlomové vydání podporuje RPi a virtualizuje Linux od Kroužící orel - Jo, máš recht s tím Firefoxem, ale co...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 5. 2017 11:06

    Kroužící orel (neregistrovaný)

    Jo, máš recht s tím Firefoxem, ale co naplat, my věčně nespokojení uživatelé stále bažíme po novinkách a tak nám programy bobtnají, u OpenBSD na to jdou jinak, tak jsem si řekl, že bych se mu rád juknul na zub - upřímně řečeno, pro mojí práci plně dostačuje to, co nabízí v balíčcích a v případě potřeby mohu použít jeho nebo např. FreeBSD porty, typický příklad je např. FrobTADS pro textovky.

    Siversův web už sleduji delší dobu, jeho rady ohledně instalace na notebook mi hodně pomohly a chlapec se nazalekne žádné nové verze, chvála mu:-)

    Tak to je paráda, opravdu jsem se díval na -current očima uživatele Linuxu. Je-li alespoň tak stabilní jako běžný Linux, není důvod jej nevyzkoušet, já mám s Debianem, Ubuntu a nečekaně i s Archem jen ty nejlepší zkušenosti. Dokumentace pro current je u OpenBSD parádní:

    https://www.openbsd.org/faq/current.html
    https://www.openbsd.org/plus.html
    http://sohcahtoa.org.uk/openbsd.html

    takže není důvod se ho bát. Použiji snapshot, jakákoliv kompilace ze zdrojáků u mě nepřichází v úvahu, ani CF30ka, ani RPi na tohle holt nejsou. Jsem rád, že jsi se systémem spokojen, to je pro mě důležitá vazba, používáš OpenBSD kromě výše uvedeného i na desktopu?

    Každopádně si dám čas a na Panasonicu zkusím obě verze, třeba mi release nebo stable bude stačit, to zjistím jen tak, že vše vyzkouším, mezi Q4OS a Archem jsem si nakonec pro běžnou práci vybral první možnost, protože novinky je sice parádní vidět, ale upřímně řečeno je v praxi nepotřebuji - na RPi bude určitě lepší current.

    S tím mořem jsi mě dostal, před očima právě teď vidím plachetnici s pomocným motorem ovládaným přes RPi, tohle musím taky zkusit:-)