Hlavní navigace

Názor k článku OpenGL a Direct3D (3) od Vojta - Moc Vás zajímá co si o Vás lidé...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 8. 2004 20:25

    Vojta (neregistrovaný)

    Moc Vás zajímá co si o Vás lidé myslí. Články tu jsou od toho aby si je lidé přečetli a něco si o nich mysleli. Zvlášť u článku jako ten Váš kde nejde o to něco naučit ale sdělit svůj názor. Já Vám rozhodně nic nevyčátám.
    Myslím ale, že kdybyste svůj život zasvětil důkladnému prostudování principů obou toolkitů a jako kmet napsal jejich zhodnocení podložené zkušeností, příliš naplněný by ten život nebyl. Totiž proto si myslím, že hnutí OpenSource nemá takové výsledky, moc se zaměřuje na výkon a uživatelé chtájí dělat ještě také něco jiného než sedět u počítače. A když jim někdo nabídne uživatelskou přívětivost, berou to všema deseti, protože oni nežijou ve virtuálním ale skutěčném světě kde mají svoje lásky a vítězství a prohry a tak. Myslím, že nemá cenu zasvětit svůj život nenávisti proti jedné softwarové firmě. Microsoft má prostě tu smůlu, že pracuje v prostředí kde není těžké, i díky téhle firmě, komunikovat. Ono na nadnárodního výrobce paliv, který svým počínáním možná zabil daleko víc obyvatel téhle planety si do stojánky na benzín moc nezanadáváte a když tak Vás nebude stejně slyšet.
    No a teď ke komunismu. Myslím, že myšlenka společnáho vlastnictví je krásná a toužím žít ve společnosti, kde bude všechno všech a každý dosáhne na svoje potřeby. Společné vlastnictví, společný software, co je v tom za rozdíl? Jenomže s nezdravou implementací komunismu tu máme negativní zkušenost a tak všichni říkají "opensouce ano komunismus ne". A víte co si myslím, myslím že lepší než komunismus je anarchie kde každý nejen že má co chce ale také dělá co chce. Moje heslo je :"komunismus není špatný, ale anarchie to je mmm".
    Ale žijeme kde žijeme, je to tak. Líbí se mi OpenSource a nelíbí se mi, že někdo chce patentovat myšlenky, ať už jsou to šroubky nebo software, ale ještě víc se mi nelíbí, že spousta lidí na světě trpí hladem a ty velké nadnárodní firmy, a ani my, relativně bohatí a šťastnější obyvatelé tohoto Světa s tím nic neděláme. A i to mě přesvědčilo, že takové zřízení světa ve kterém žiju není vyhovující a chci s tím něco dělat.
    Mám nápad jak náš svět změnit. Pojďte se mnou spolupracovat na projektu adresné charity. Je to zatím nápad ale myšlenka je podobná projektům adopce na dálku. Je to o tom, že lidé a společnosti jsou mnohem ochotnější darovat peníze, když vidí kam jejich peníze jdou a kde skončí. Když vidí jak právě oni pomáhají, těší je jejich štědrost, alespoň u mě to tak je. A když se ještě mohou pochlubit dobře zmapovanou akcí na kterou přispěli, pozvedne to ještě navíc image té které firmy či jednotlivce. Chtěl bych implementovat systém, kde budou dvě strany. Jednak to budou potřební a jejich pomocníci v podobě seriózních charitativnách organizací. Na druhé straně budou dárci. Potřební by zadali do systímu popis problému, fotogtafie, multimediální materiál a rozpočet na realizaci toho konkrétního dobrého skutku. Dárce by zaplatil příspšvek na nějaký účet a pak si na webu vybral jakému potřebnému chce pomoci a byl informován o pokrocích daného projektu. Představte si projekt výstavby studně, rezervoáru na pitnou vodu pro saharskou vesnici. Toto by spojilo lidi po celém světě a umožnilo snad z části zbořit bariéry. Chtěl bych se o to alespoň pokusit abych jednou mohl říct že jsem se snažil. Jsem student informatiky na MFF a snad takhle najdu spolupracovníky nebo sponzory na tehle projekt.