Hlavní navigace

Názor k článku OSCON 2011: co nového v Ubuntu, Xfce a openSUSE od Lot - Co dělá problémy, nebo co přenastavuji? Přenastavuji si...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 4. 2011 12:14

    Lot (neregistrovaný)

    Co dělá problémy, nebo co přenastavuji? Přenastavuji si jen pár zkratek co používám. V levé ruce držím myš, běžné klávesové zkratky tedy dělám pravou rukou a většina přednastavených zkratek je situována do levé části klávesnice což je pro mě nepohodlné (např. zavřít okno - alt+F4 a podobně). Takže např. pro zavření okna jsem si nastavil jako alternativu win+end. win+PgUp okno podrží nad ostatními, win-PgDown ho minimalizuje, win+kurzorová šipka (nebo číslo) přesune na jinou plochu... Prostě maximálně využívám pravou stranu klávesnice.

    Ale ty klávesové zkratky byly jen příklad - prostě nejde vytvořit natolik geniální ergonomii prostředí, aby vyhovovalo všem. Na širokoúhlých displejích je šikovnější jiné rozložení prvků než na displejích s poměrem 4:3, máma blbě vidí - chce tedy kontrastnější prostředí s větším písmem (což opět mění optimální rozložení prvků) etc... Prostě říct my vytvoříme takové prostředí, že nikdo nebude cítit nutkání na něm cokoliv měnit je blbost.