Hlavní navigace

Názor k článku Otevřená města: iniciativa chce open source na radnice od C-S - Já právě ty zkušenosti mám také, včetně výměny...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 10. 2015 14:19

    C-S (neregistrovaný)

    Já právě ty zkušenosti mám také, včetně výměny jednoho agendového systému za jiný (celkem bolest). To jak ty systémy fungují (a občas nefungují) vím moc dobře :)

    Navíc jsem nepsal že to není možné nahradit. V podstatě je to celkem košatá databáze provázaná s několika systémy, klasický ERP. Ten rok dva vidím vcelku reálně a fungovat by to mohlo.

    Ty věčné změny v legislativě a nutnost úprav jsou navíc jednoduchá odpověď pro trolly co tvrdí že to žádná firma neudělá, protože si na tom nevydělá – změny v takovém systému občas budou nutné a tvůrce SW to asi nebude dělat zadarmo. Stejně tak jako přizpůsobení OSS řešení konkrétnímu úřadu. Výhodou je, že když firma zdechne, může se toho chytit jiná – kdyby skončil Marbes, velká část úřadů je za chvíli v háji a bude je čekat další nákladný přechod.

    Můj příspěvek byl hlavně mířený na hovada co si myslí že úředník nedělá nic jiného než kliká na tři formátovací tlačítka ve wordu (Právě naopak, ty dokumenty většinou lezou už předvyplněné z agendového systému), takže přechod na open source znamená výměnu OS a přeskolení na LibreOffice :)