Hlavní navigace

Názor k článku PERL od A po Z od TomCat - Diky. Uz pomalu zacinam mit pocit, ze jsem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 7. 2004 20:32

    TomCat (neregistrovaný)

    Diky. Uz pomalu zacinam mit pocit, ze jsem se tu vyskytl omylem z jine dimenze. Jsem rad, ze se najde aspon nekdo, pro koho pojmy jako kvalita, zodpovednost, dukladnost, spolehlivost a podobne maji taky nejaky vyznam. Zazivam kazdy den pocity marnosti a zoufaleho vzteku nad tuposti nekterych "vyrobcu" softwaru (a obcas i hardwaru), nad imbecilitou nekterych "spravcu" IT a jejich "manazeru", nad nevedomosti a drzosti nekterych "obchodniku".... (ty uvozovky jsou zamerne ;-) )

    Tak napriklad: prijdu do nejake firmy - jako IT manazer je mi predhozen clovek, jehoz jedinou kvalifikaci je rychlejsi klikani na ikonky, schopnost radoby odborne (v pomeru ke zbytku zamestnancu) okecat kdejakou blbinu a pribuzensky (nebo chlastaci) vztah s nekterym z sefu - zamestnanci jsou vnitrne smireni s nefunkcnosti, padavosti a neefektivitou IT, protoze to nikdy lepsi nebylo - po nekolika hodinach az dnech nastavovani, reinstalaci a ladeni je vsechno jakztakz funkcni - zjistovani, co jeste vylepsit, skonci driv nez zacne, protoze tupost useru od uklizecky po reditele nezna mezi (vubec nevedi k cemu by ty pocitace realne pouzili, jenom najisto vedi, ze potrebuji nejnovejsi widle, celej m$office profesional a exchange, protoze to ma kazda firma a kdo ne, ten je mimo) - po par dnech volaji, ze zase nic nefunguje - zjisteno, ze je vsechno rozesrane, protoze dotycny "odpornik" machroval jak tomu vsemu rozumi a zrusil co se dalo... Obcas (zridka) cela zalezitost miva relativne stastny konec - "odpornik" je vyhozen nebo aspon prerazen tam, kde nadela mene skody - nestabilni a drahy SW je nahrazen optimalizovanym linuxovym resenim na miru, useri jsou z moci nejvyssi donuceni obhajovat k cemu presne potrebuji drahe aplikace... a vysledkem muze byt v idealnim pripade fungujici system s dalkovou spravou a monitoringem 24/7/365, spokojeny management a useri, kteri si zvyknou, ze vetsina veci funguje a ne naopak. Bohuzel do idealne dobreho konce se podari dotlacit asi tak 20% pripadu vetsinou kvuli tuposti, zlatokopectvi a/nebo ritolezectvi...

    Vzdyt kdo dneska chce prodavat/kupovat kvalitni reseni? Dulezitejsi je kvantita, "byznys" a tucne uplatky....

    (btw "odpornici" netrvaji vzdy jen na m$ platforme, bohuzel se najdou i nekteri potrefeni treba Linuxem, ovsem stavi se k jeho sprave stejne jako k widlim - co nejde naklikat, neexistuje a rucni editace textoveho konfiguraku je prece jenom pro neschopne trouby, ja si to naklikam..... :-\)