Hlavní navigace

Pix Pang

3. 2. 2006
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Tento týden budeme zachraňovat svět, či chcete-li, hned celý vesmír před zlými a skákajícími bublinami. Nenechme si zastřít zrak a oklamat se jejich veselou barvitou vizáží. Zlo, které přinášejí, je veliké a mocné. Musejí být nemilosrdně zničeny. Chopte se zbraně, společenství si vás žádá.

Pix Pang žánrově spadá mezi arkády. Obdobnou hru jste již možná hráli, jedná se totiž o klon známějšího Super Pang. Vaším úkolem je postupně zničit všechny neposedné skákající koule a ostatní předměty na obrazovce. Poněkud slabší příběh je kompenzován rozmanitostí. Ničíte je rozličnými způsoby závisejícími na zvoleném módu hry. Vybrat si můžete:

Crazy mode – Tento typ nabízí také hru dvou hráčů obdobně jako Adventure mode. Působištěm vám bude zleva i zprava ohraničená plocha. Shora na vás postupně nalétávají bubliny a vy je ničíte pomocí kotvy, popřípadě provazu k ní přivázanému, které vystřelujete z pistole. Kotva se jakoby zabodne do horního okraje obrazovky. Minete-li hrotem, je ještě šance, že koule narazí do provazu. Po dotyku s horním okrajem střela mizí a je opět k dispozici. Prvtní koule je velkých rozměrů. Po každém zásahu se rozpadne na dvě menší. Menší díl čeká to samé až do momentu, kdy je část příliš malá k dělení. Pistole může hned po sobě vystřelit dvakrát. Dole vám nabíhá graficky znázorněná statistika, která vám ukazuje, kolik zbývá do dalšího levelu.

Safari mode – Hra jen pro jednoho hráče. Tentokráte nebudete střílet kotvy, ale šikovné míče. Na monitoru máte šipku ukazující, pod jakým úhlem střílíte. Myší jej pak libovolně měníte. Vlevo je zobrazen zbývající počet bublin, které se tentokráte valí zprava. Ač počet klesne na kýženou nulu, čeká vás souboj s protivníkem ztotožněným postavou vlastnící stejnou zbraň jakou máte k dispozici vy. Co se stane, až vyhrajete, budiž pro vás zatím překvapením.

Adventure mode – Nejspíše nejatraktivnější mód. Možnost dvou hráčů. Tento typ nabízí také řadu bonusů a více typu nepřátel. Zpříjemňující zlepšováky jsou například štít či mnohem lepší zbraně. Nevýhodou je časový limit, do jehož vypršení je záhodno zničit nepřátele. Počet vašich životů, momentální level, aktivní zbraň a zmiňovaný časový odpočet jsou zobrazeny ve spodní liště.

Pix Pang 1

Několikráte jsem zmínil, že je možno zvolit kooperaci dvou hráčů na jednom počítači. Vyberte si nejlibější z pěti (tři možnosti pro hráče A a dvě pro B) možností vzhledu vaší postavy a přiřaďte k ní ideální ovládání. Může to být klávesnice, joystick nebo myš. Oněch pět charakterů jsou PiX, Super Pang's, Pang's, Mighty Pang's and DaniGM's. Koho máte nejraději? Rozdíly v nich příliš nejsou, rozhodujícím faktorem je samozřejmě váš um.

Pix Pang 2

Pix Pang je doprovázen živější hudbou, která však po pár hodinách leze nechutně na nervy. Doporučuji tedy zavčas vložit do mechaniky oblíbené audio cd. Grafika není ohromující, rozhodně vás do kolen nedostane, jedině kdybyste přitom upustili hůl (pokud ji používáte). Options skrývá nabídky zapnutí/vypnutí fullscreenu, stínu a hudebního doprovodu. Dále si určete odpovídající obtížnost z nic neříkající nabídky nula až tři. Hra je však mnohojazyčná. Je přeložena hned do čtyř jazyků, které naštěstí zahrnují také angličtinu. Hratelnost je bezproblémová.

Pix Pang 3

Ovládání se sestává ze směrových šipek a mezerníku, popřípadě tlačítka myši ke střelbě. Pravdou však zůstává, že vás hra dokáže na dlouhé hodiny pobavit. Její lehká návykovost a prostota mohou být považovány za klady. Až se vám podaří dohrát všechny levely ve všech módech, máte stále ještě možnost stvořit své vlastní.

root_podpora

Pix Pang 4

Závěrem bych dodal, že hra Pix Pang je vcelku podařeným klonem a následovníkem svého předchůdce. Lehce a nenásilně jej rozvíjí prostřednictvím bonusů a nových herních módů. Přihlédnu-li k jeho ceně, myslím, že za zkoušku rozhodně stojí. Zapněme tedy stahování a pusťme se do těch zlých poskakujících bublin.

Pix Pang 5

Zaujala-li vás tato hra, neváhejte a vydejte se na stránky. Web je ve španělštině, takže abych zabránil bloudění, dávám ještě odkaz přímo na download page. Po rozbalení archivu stačí spustit spustitelný soubor  run_pixpang.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku