Hlavní navigace

Názor k článku Po dvaceti letech měníme diskuse, chceme je udělat užitečnější pro čtenáře od Samuel Kupka - Samozrejme, velmi rad. Na riesenie technickych problemov a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 1. 2019 2:01

    Samuel Kupka

    Samozrejme, velmi rad. Na riesenie technickych problemov a celkovo diskusie o linux related temach je skvely stackoverflow­.com. Pokial ide o novinky zo sveta "nejen linuxu", tak sledujem neustale slashdot.org. Pokial sa chce clovek len tak pobavit, tak sa da zabrusit aj na nase ceskoslovenske stranky. Konkretne preferujem diit.cz, kde su skvele diskusie. Taktiez funguju niektore technicky zamerane IRC kanaly, co je u mna #1 zabijak casu, co sa tyka diskusii.

    Pre mna osobne su najhodnotnejsou sucastou kazdej stranky diskusie. Clanky su casto take "meh" a kludne by som sa bez nich obisiel. V diskusiach sa clovek dokaze zabavit a casto sa dozvie dost detailne veci ohladom danej oblasti, najcastejsie ako sucast flamewaru, kedy sa jeden uzivatel snazi silou-mocou dokazat druhemu, ze ma pravdu. Vtedy si zvykne dat pracu a vytiahne take detaily, pre ktore by som inak musel precitat tisice stran dokumentacie. Za tie dlhe roky, co sa prekusavam flamewarmi, som si precital tolko zaujimavych tipov a perliciek k roznym oblastiam, na ktore by som ani inak nenatrafil. Pri svojej praci vyuzivam poznatky z flamewarov dnes a denne.

    Na roote je zial diskusia casto mrtva, resp. je to vacsinou vata a circlejerk, co je za mna velka skoda. A teraz ju planuju pochovat uplne.