Hlavní navigace

Názor k článku Podpora HDCP v Linuxu vyvolala bouři nevole, Collabora mírní vášně od Filip Jirsák - Uber není nelegální, jenom na něho není norma...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 12. 2017 15:46

    Filip Jirsák

    Uber není nelegální, jenom na něho není norma ...
    A jsme zase na začátku – norma na něj je, v ČR se ta norma jmenuje zákon o silniční dopravě. Vy zase budete argumentovat tím, že existence toho zákona je jenom můj názor, a váš názor je, že žádný takový zákon neexistuje, já vím…

    Nemůžeš napasovat Uber na Liftago nebo Modrého Anděla, Uber funguje jinak
    V čem podle vás funguje jinak? Teda kromě toho, že se pokouší veškerá negativa a rizika svého podnikání hodit na někoho jiného. Já na Uberu nevidím nic, co by mu současné zákony znemožňovaly – jediná věc je, že musí mít v autě certifikovaný taxametr, Uber by to nahradil certifikovanou aplikací – jenže je problém, jak tu aplikaci certifikovat. Ale Uber stejně certifikovanou aplikaci nemá, takže opět není co řešit.

    Já ti tvrdím, že pro pro novinky má být nová norma, ne novinky zaprasit do normy staré a ty mi tvrdíš, že novinka má bojovat proti starým normám až po tom, co ji zarveš do staré normy.
    Zajímalo by mne, zda byste to stejně viděl i tehdy, kdyby někdo začal tvrdit, že zákaz zabíjení lidí je zastaralá norma, a že on se jí řídit nebude, protože je moderní, a nebude čekat, až někdo tu nemoderní normu zruší.

    A možná právě proto si uvědomuji, jak je nynější systém zvrácený.
    Proč tedy nenapíšete nějaký příklad toho, co je na autorském právu zvrácené? Místo toho se tady pohoršujete nad tím, že autor vám může nabídnout, jakou licenci uzná za vhodné, a je na vás, zda takovou licenci akceptujete nebo ne.

    Místo aby se to přizpůsobilo poprávce
    To, že je někde poptávka, ještě neznamená, že je to správné.