Hlavní navigace

Názor k článku Podpora HDCP v Linuxu vyvolala bouři nevole, Collabora mírní vášně od null null - @Miroslav Šilhavý Aby tvůj příklad s kvadrokoptérama byl porovnatelný...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 12. 2017 18:54

    null null (neregistrovaný)

    @Miroslav Šilhavý

    Aby tvůj příklad s kvadrokoptérama byl porovnatelný s Uber, tak by Uber musel porušovat předpisy tím, že auta které vozí ty lidi nemají STK, povinné ručení, oboje a nebo nejsou momentálně způsobilé k jízdě + by musel fungovat jako normální přepravce. A to se neděje a stylem jakým Uber funguje to ani nezáleží na něm. Takže se zamysli, oprav to, tzn. že asi budeš nakonec muset vymyslet něco co se vůbec dá přirovnat a pak můžeme pokračovat.

    "Stále zde nemáme odpověď, v čem je Uber jiný od ostatních, když základem je poptávka - oferta - akceptace a poskytnutí služby."

    Máme, jenomže ty nejsi několik dnů schopný pochopit, že Uber pouze zprostředkovává výzvy, kam kdo chce jet. Kdo jede nebo nejede neřeší. To že někdo vozí pořád, resp. má cestu kamakoliv, je otázka jiná. Je to stylem podílu, ne řízení ... Takže to není dispečing, dopravce, přepravce ani taxislužba ... Možná to nepíšu úplně přesně, ale nechť je to výzvou k tomu, aby sis o tom něco zjistil, jež tady začneš udávat právní poradenství ....

    Samozřejmě nemohu zaručit, že pokud přijde na soud, tak po několika rozsudcích soud toto jednostraně někam nezaškatulkuje jako vymahatelný výrok, což tvůj není. Nyní taková škatulka IMO neexistuje.