Hlavní navigace

Názor k článku Postavte si domácí multimediální centrum od Petr Sršeň - Nejsem si jistý uvedeným vysvětlením Input Groups. podle...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 1. 2010 22:15

    Petr Sršeň (neregistrovaný)

    Nejsem si jistý uvedeným vysvětlením Input Groups. podle dokumentace:
    „The solution is to create an "Input Group“ with mythtv-setup in „Input connections“. Including these two inputs in the same Input Group will tell the scheduler that these are mutually exclusive and may not record at the same time. Inputs 2 and 3 are automatically mutually exclusive because they are on the same card so there is no need to create an Input Group for these inputs.„
    To by znamenalo, že sdružením více vstupů do "Input group“ by se mělo povolit nahrávání pouze na jednom vstupu ze skupiny ve stejný okamžik.
    pro sdělení myth že více vstupů je připojeno ke stejnému zdroji má sloužit nastavení video sources (zdroje obrazu). Vstupy, které mají přeřazený stejný zdroj obrazu využívají stejné EPG informace apod.
    Z dokumentace tedy vyplývá, že pro běžného uživatele, který má k tunerům připojeny anténí vstupy a nepoužívá externí STB, by nastavení Input groups nemělo být nutné.
    Jestli to tak skutečně funguje nemohu zatím posoudit, jelikož mám jen jednu kartu, ale brzy přibude druhá, takže přidám informace z reálného použití. (používám verzi .22)