Hlavní navigace

Názor k článku PostgreSQL v roce 2009 (PostgreSQL 8.4) od backup - - to, ze nejste placen za komentare je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 3. 2009 19:09

    backup (neregistrovaný)
    - to, ze nejste placen za komentare je skoda, Vasi prace si vazim a pro nas zainteresovane by to byla lacina moznost, jak se Vam za vasi praci odmenit.

    Uvedenou dokumentaci jsem cetl odshora dolu a zpet a hodnotim ji jako velice dobrou. Ovsem, krome Vaseho clanku 'jak se stat hackerem' se veskera dokumenztace vycerpava tim, ze popisuje 'jak co je' a ne, jak jsem psal, co si u toho 'autori mysleli'. To se samozrejme da principielne z kodu vysledovat, ale pri tom objemu je to prakticky nemozne.

    Trochu jsem se tim zabyval, kdyz se sleduje cesta funkcnich volani od nejake SPI_ funkce, tak to bezi pres 50 ruznych volani a clovek se nestaci divit, co vsechno se v te db deje. I v te diplomce toho rakusana (dekuji za link) je receno jak to bezi , ale musim priznat , ze to uz je ta spravna cesta - nechapu, ze to neni tak zname , kdyz je to tak stare.

    Chci tim jeste jednou zduraznit tu skutecnost, ze idea OSS zde proste nemuze fungovat, to ze mam zdrojaky mi nic nepomuze, protoze prakticky nemam moznost neco zmenit. A uz vubec nema cenu se obracet na tech 5 vyvolenych, ktere uvadite ve vasem prispevku, kteri by dokazali v nejakem normalnim case neco zmenit - jsou zamestnani ve 3 firmach (mate pravdu , ne v jedne) a tyto firmy spolu velmi tesne kooperuji a urcuji, co se bude delat a co ne.

    Bez toho abych srovnaval napr. pgsql a mysql (to ponechame LENINOVI) bych rad podeprel mou argumentaci srovnanim s konceptem mysql - myslim tim integraci novych enginu do db. Tento koncept me jako novacka oprostuje od toho, myslet 'na vsecho', nybrz se soustredit na nejakou funkcni podskupinu. Samozrejme vim, ze to ma ten dusledek, ze vysledna databaze nemuze byt tak vykonna pri vetsim zatizeni (protoze jednotlive funkcni celky databaze nemohou byt na sebe optimalizovany) ale z hlediska inzenyrskeho je to schudnejsi cesta. Pro OSS je mysql koncepce smysluplnejsi.