Hlavní navigace

Názor k článku Postřehy z bezpečnosti: cenu za nejdivnější „chytré“ zařízení vyhrává… od K> - Ne že pračka by mohla mít dotykový displej,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 10. 2020 13:04

    K>

    Ne že pračka by mohla mít dotykový displej, spousta praček má dotykový displej! Nevím sice, v čem je to pro uživatele lepší, hůř se to používá s mokrými prsty.

    Já osobně teda v koupelně nečekám, dokážu si zapamatovat kdy pračka dopere, tak moc se ten čas praní v průběhu praní nezmění.

    Změnu denních plánů si představit dokážu, ale většině prádla nevadí, když v pračce hodinu dvě po doprání počká, a těch pár speciálních kusů peru jednou za dlouhý čas. Snažil jsem se ptát po okolí, a ostatní to vidí obdobně.

    Jako další možné pozitivum jsem našel v možnosti nahrát prací program pro daný typ prádla. Jenže ty lepší pračky stejně mají dostatek programů a nahrávání netřeba. Ty pračky co umí nahrát další prací program spíš vypadaly jako že výrobce je škrt co nechce přidat pár kilobytů paměti na všechny možné programy rovnou.

    Opravdu mám pocit, že obhajujete IoT v pračce jen pro to že v nějakých extrémně okrajových případech lze obhájit, ale doopravdy to asi ani sám nepoužíváte? Možná když bude svět růžový a výrobce bude poskytovat softwarovou podporu, tak chytrou pračku ano jako bonus, s využitím jednou za rok. Svět ale růžový není.