Hlavní navigace

Názor k článku Postřehy z bezpečnosti: můj mobil, váš mobil od Petr M - TOR zabrání jenom vyzrazení IP adresy, ze které...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 2. 2018 7:52

    Petr M (neregistrovaný)

    TOR zabrání jenom vyzrazení IP adresy, ze které se připojuješ. Musíš ho ale tunelovat skrz standardní připojení (drát nebo rádio). Jak ti pomůže, když

    1) Uteče tvoje identita od poskytovatele připojení, který tě bez těch údajů prostě nepřipojí (nesmí připojit) a někdo je zneužije bez ohledu na to, že ti data tečou tunelem do TORu?
    2) Jak ti pomůže TOR prrti té zranitelnosti torrent klienta, když tunelem stáhneš nějaký skript do autorun a po bootu/loginu odešle pravou identitu toho, kdo ten soubor stáhl, bez ohledu na to, jestli to šlo do komplu přímo nebo TORem?
    3) jak ti pomůže anonymní připojení na webu Kaspersky, když se stejně přihlašuješ na děravou službu a někdo jiný se může připojit místo tebe, nezávisle na tom, odkud a jak na to lezeš?
    4) Jak by pomohlo učitelům používání TORu před tím, aby jim někdo nabořil systém?
    5) Jaký je rozdíl mezi tím, když se někdo naboří do nezaheslovanýho systému přes TOR nebo bez něj - pominu-li ztížení vyšetřování?
    6) Jak by připojení k Amazonu přes TOR zabránilo tomu, aby někdo vydával bláboly tvým jménem?
    7) Ten sadistický pedofil byl aktivní v nějaké komunitě a chytli jenom ho. To znamená, že se musel sám nějhak provalit. Pravděpodobně sociální inženýrství od poldů. Jak vlastně TOR chrání proti sociálnímu inženýrství?
    8) jak pomáhá TOR proti dírám v technologiích M$?
    9) jaký je rozdíl mezi tom, že někdo stáhne Coldroot přes TOR nebo normálně z webu?
    10) Zabrání nějak použití TORU prodeji a používání falšovaných certifikátů?

    A vůbec, je tam v článku něco, co by TOR dokázal sám o sobě vyřešit?