Hlavní navigace

Názor k článku Postřehy z bezpečnosti: nedobrovolný open-source nebo zaplacení výkupného od K> - Jirsak: Mno, rozepsal jste se hezky. Ale prisoudil...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 2. 2023 9:03

    K>

    Jirsak: Mno, rozepsal jste se hezky. Ale prisoudil jste mi spoustu nazoru ktere jsem tu nenapsal, jen jste si je domyslel. Nejvic me ovsem dostal odkaz na to xkcd. Ten obrazek si dela srandu prave z lidi jako jste vy. A vy to tu jeste sam placnete. Diky za pekne rano, zasmal jsem se od srdce.

    "Nemyslím si, že by to bylo tak těžké na pochopení," - neni to tezke na pochopeni. Vy jen proste odmitate uznat, ze podvrhnout binarku a podvrhnout textovy konfigurak jsou dve ruzne slozite veci.
    Jako u vseho, cim jednodussi je system napadnout, tim vice lidi ma moznost system napadnout, a tim vetsi pravdepodobnost je ze system nekdo napadne.
    Ten priklad s 20 lidma kolem mne slouzi k ukazani, ze je vice lidi co dokazou upravit textak, ale neumi podvrhnout binarku. A vy to demagogicky prevedete na uplne jine tvrzeni ze kdyz nekdo neco neumi, nikdo jiny to neumi.

    "u které obhajujete, že je to bezpečnostní chyba a má na ní být vydáno CVE" - kde? Proboha, kde jsem obhajoval ze na to ma byt vydano CVE? Asi pisu ze spani. Nebo vy u toho psani trochu popijite, co?

    "Počítačová bezpečnost se dělá kvůli těm schopným útočníkům, ne kvůli těm neschopným" - aha, ja myslel ze pocitacova bezpecnost se dela kvuli vsem utocnikum. Tady jste se asi upsal, tak to nebudeme dale rozvijet.

    "má dotyčný možnost stáhnout z internetu nebo z USB flashky příslušný upravený software a nainstalovat ho. " - znovu opakuji, vetsina lidi nema ani poneti, kde by mohli stahnout malware. Narozdil od upravy textoveho souboru...

    "Mě zase překvapuje, jakou radost vám dělají vaši fanoušci, kteří vyhledávají utrpení." - opet. Jak jste prisel na to ze mi delaji radost nejaci fanousci? Ja tu vyjadrim prekvapeni, a vy to prevedete na tvrzeni ze mam radost z nejakych fanousku. No a o tom je kazda jednotliva diskuze s vami. Vy si domyslite hromadu veci a pak vedete tyhle nesmyslne sahodlouhe diskuze, bez relevance k tomu co opravdu bylo napsano a vyjadreno.

    13. 2. 2023, 09:08 editováno autorem komentáře