Hlavní navigace

Názor k článku Postřehy z bezpečnosti: ochrana proti hackingu neúčinná od belzebub - Jestli nevidite rozdil ve spousteni programu, ktere jsou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 2. 2017 23:14

    belzebub (neregistrovaný)

    Jestli nevidite rozdil ve spousteni programu, ktere jsou z overitelneho zdroje (repozitar debianu) a ja sam jsem se rozhodl ze je chci spustit, a tim, ze se mi pri vstupu na nejakou stranku automaticky stahne cca 10-20 ruznych javascriptu, tak se asi neni o cem bavit.

    Problem javascriptu, stejne jako flashe, activex nebo java appletu, je v tom, ze je prakticky nemozne kontrolovat, co se spousti na mem pocitaci. A ne, noscript a podobne mi moc nepomuzou (i kdyz noscript pouzivam) - spouste stranek je potreba povolit velke mnozstvi skriptu, nez zacnou fungovat. A pokud povoluji vic nez 5, uz vlastne nevim co povoluji. Proste pokud chci vic nez koukat na staticke stranky, nemam jinou moznost nez nechat javascriptovou zumpu (doporucuji se kouknout na nektere "vytvory" - vetsinou se jedna o kod, ze ktereho se mi chce zvracet) bezet na mem pocitaci.

    A nejsmutnejsi je, ze ani tvurci/majite­le/spravci stranek nemaji kontrolu nad tim, co se klientum spousti - diky reklamnim systemum se tam muze natahnout doslova cokoliv. Coz se parkrat stalo i zde na rootu.