Hlavní navigace

Názor k článku Postřehy z bezpečnosti: pět stovek zákazníků Crypto.com přišlo o miliony od Lukas1500 - Co by z toho měli ... to samé...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 1. 2022 17:30

    Lukas1500

    Co by z toho měli ... to samé co mělo z náklonosti UA Rusko ...
    Podle mne je pro Rusko je UA důležitější než pro EU. Je to vzpomínka na slávu Sovětského svazu. Ztráta UA by pro Rusko byla velkou prohrou a důkazem, že ani kulturní blízkost ani levný plyn nejsou dostatečným lákadlem být s Ruskem. Pro EU je Ukrajina spíše tím topícím se, pro kterého mají skočit do studené vody a riskovat problémy. Kdyby EU nechala Ukrajinu napospas Rusku, sice by získala miliony ukrajinských emigrantů jako potřebnou pracovní sílu na práci, kterou se Evropanům nechce dělat ale také by byla vnímána jako zrádce, který se nepoučil z neúspěšné politiky appeasementu.

    Odstranili Rusku nakloněného prezidenta
    Ten Rusku nakloněný prezident udělal dost podstatné chyby, jeho setrvání už bylo neudržitelné.

    bude velmi jednoduché protlačit vstup západních korporací na místní trh za, řekněme, až nadstandartně výhodné podmínky etc. Stejně jako to bylo u nás.
    Na tom ale může vydělat i UA. Představte si, kde by byla Škoda Auto, kdyby ji nekoupil Volkswagen. Podle mne by Mladou Boleslav potkal osud Detroitu. Podniků, které zprivatizovali Češi a už neexistují, by se našlo dost.

    No a pak, když poukážete na hrozbu za hranicemi, tak můžete vyprodávat starší techniku za neuvěřitelné prachy z rozpočtu, přestože země (zde UA) stejně nikdy šanci mít nebude.
    Na hrozbu za hranicemi nemusíte poukazovat, tu vidí Ukrajinci dobře sami. Proč bychom jim nemohli dodat starší techniku, když o ni mají zájem. To je v tom máme nechat?

    Proti Rusku by shořeli i Izraelci během pár týdnů.
    Nepodceňoval bych Davida v boji proti Goliáši.

    Tahle diskuzní taktika na mě neplatí.
    Není mou taktikou Vás rozdrtit, chci se dozvědět, proč děláte závěry, jaké děláte.

    Ta "výhoda" intervencí se stala na Ukrajině.
    Jakou intervenci na Ukrajině máte na mysli? Obsazení Krymu zelenými mužíčky? Záhadné vyzbrojování "separatistů" ruskou technikou?

    Takže toužili po tom, aby je nová vláda instalovaná "protestanty", se kterými se nápadně bratříčkoval západ, zatáhla do války s několika jejich regiony? Já bych řekl, že ne.
    Já bych také řekl, že ne. Já bych řekl, že toužili po životě jako na západě, kam jezdí za prací a aby jim Rusko dalo pokoj, protože jim spolupráce s ním nic nepřinesla.

    Ano, důvěra je základem každé smlouvy (hahahahahaha­hahahha).
    A není? S lidmi, kterým nevěříte ani pozdrav, můžete obchodovat akorát "z ruky do ruky", jakákoliv větší spolupráce je riziko.

    proč vám dělá takový velký problém vůbec pochopit, o čem výše mluvím ve vztahu k Ukrajině?
    Dělá mi problém upírat Ukrajině právo vybrat si, s kým chce být. Rusko má právo nabídnout Ukrajincům lepší život než na západě a nelíbí se mi, když toho chce dosáhnou násilím a "proxy" válkami na východě Ukrajiny.