Hlavní navigace

Názor k článku Potřebujeme pravidla pro vývoj umělé inteligence? od anonym - Musel jsem vám napsat a to z důvodu,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 5. 2019 6:26

    bez přezdívky

    Musel jsem vám napsat a to z důvodu, že většina IT pracovníků, programátorů ani netuší co vytvořili.

    Doznání vědce Kosinského z roku 2016, vědec, který stvořil technologii, kterou využívala firma Cambridge analytica a dnes už využívají i jiné firmy.

    Zde je doznání ohledně technologie psychometrie vědce Kosinského ve švýcarském magazínu Das magazine. Dnes provedli aktualizaci článku, ale už je uzavřený. Ještě nedávno byl přístupný.
    Článek byl publikován 3.12.2016
    Zdroj Švýcarský časopis Das Magazin:
    https://www.dasmagazin.ch/2016/12/03/ich-habe-nur-gezeigt-dass-es-die-bombe-gibt/
    Zdroj: https://scout.ai/story/the-rise-of-the-weaponized-ai-propaganda-machine

    Jazykový volný překlad, zdroj:
    Data, jež obrátila svět vzhůru nohama
    https://a2larm.cz/2017/02/data-jez-obratila-svet-vzhuru-nohama/

    Další příklad
    Vědec, doktor (neurolog) pan Stránský
    Problem digitálních technologií, které nás dostávají do zajetí aníž si to většina uvědomuje začíná být mnehem horší než jsme si mysleli.

    Konečně se rozhoupali i v rozhlas ČRo a přicházejí s větším důrazem na informace ohledně škodlivosti digitálních technologií.
    Na kupredudominu­losti.cz jsou 2 díly rozhovoru M.J.Stránského s Martinou Kociánovou

    Níže celkem děsivý úryvek.. Stvořili to s vědomím vytvořit z nás digitální otroky.
    A sociální sítě byly doslova vymyšleny s neurologem, který seděl po boku programátora a měřili hladinu dopaminu.
    A když šel dopamin nahoru, tak se daný program a krok nainstaloval. Kvůli tomu rezignoval první ředitel Facebooku Sean Parker, který přímo říkal, že vytvořili produkt, který byl vymyšlen čistě na základě toho, že měřil návykovost. A když vymysleli princip lajk, pěst s palcem nahoru, tak dopamin prostřelil strop a přišli na něco úplně úžasného, totiž, že si lidé vytvořili perfektní začarovaný kruh, že se ráno probudili a měřili počet palců nahoru a, což je ještě zajímavější, měřili počet palců dolů, které je vzrušily ještě víc. A na základě toho začali hodnotit sami sebe a vracet se zpátky do Facebooku a do sociálních sítí, aby si zlepšili profil v umělém světě. A tím se vytvořila návykovost.

    To se potvrdilo experimentem, ve kterém jsme participovali. Vzalo se pár tisíc uživatelů Facebooku a dohodlo se, že oznámí všem kamarádům, že mají dnes narozeniny. Tak to rozeslali kamarádům a téměř všichni odpověděli: „Gratulujeme.“ A jedna třetina odpověděla „HBD“, což je Happy Birthday, poněvadž teď už se ani nemluví v konkrétních větách, prostě se textuje ve zkratkách.
    Za týden každý z nich rozeslali úplně stejné oznámení všem kamarádům „Dnes mám narozeniny“. Přes 90 procent z nich odpovědělo zpátky Happy Birthday. Nikdo nepřemýšlí, je to všechno jenom reflexní, takže to jsou ty návykové kruhy, které se vytvořili.

    PRVNÍ DÍL
    https://www.kupredudominulosti.cz/calabek-milan-1d-nejhlubsi-urovni-fyzikalni-molekularni-geneticke-a-epigeneticke-roviny-je-informace/
    DRUHÝ DÍL
    https://www.kupredudominulosti.cz/calabek-milan-2d-cilem-neni-alternativni-ani-klasicka-zapadni-medicina-ale-jejich-integrace/

    ČRo
    Sociální sítě a lidský mozek. Souvislosti s dnešní civilizací
    Pozor, IQ dětí se snižuje. A mohou za to sociální sítě, varuje odborník na lidský mozek
    Lachtana vycvičíte pomocí ryby, člověka prý pomocí lajku na sociální síti. „Jsme mnohem zmapovatelnější, než si myslíme,“ říká v rozhovoru s Lucií Výbornou neurolog a odborník na lidský mozek Martin Jan Stránský.
    https://radiozurnal.rozhlas.cz/pozor-iq-deti-se-snizuje-a-mohou-za-socialni-site-varuje-odbornik-na-lidsky-7952673

    Další příklad AI!
    Nejpomalejší, máte padáka! O výpovědi rozhodují stroje, přiznal Amazon
    https://www.idnes.cz/technet/technika/umela-inteligence-algoritmus-amazon-personalni-oddeleni-mereni-produktivity.A190426_154616_tec_technika_pka

    Už je opravdu na zamyšlenou co tato civilizace vytvořila proti sobě za zbraň hromadného ničení.