Hlavní navigace

Názor k článku Pozor na některé modely disků: SMR (šindelový zápis) je i tam, kde neměl být od RDa - Bohuzel nemas pravdu Mirku - protoze vyrobce ani...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 5. 2020 16:02

    RDa

    Bohuzel nemas pravdu Mirku - protoze vyrobce ani u priznaneho ani u nepriznaneho SMR nespecifikuje svuj vyrobek spravne. Promin, ale zadny disk si nesmi dovolit byt nedostupny jen proto, ze se pouziva k tomu k cemu to je urceno - tj. k ukladani dat.

    Ano - pochopil bych tve namiky, kdyby WD reklo, ze muzete zapsat X sektoru, v Y regionech, v Z case. Ale neni tomu tak - na disku je nalepka "WD RED, NAS DRIVE". At uz ten uzivateluv NAS ma 1 nebo N disku, v linear-append, nebo v nejakem raid levelu, tak disk, ktery odmitne komunikovat bez zjevne priciny je "vadny by design".

    Je to krasne videt jak se to chova - zde na vlaknu z fora:
    https://forum.root.cz/index.php?topic=22598.0

    Nepohybuji se v enterprise resenich, ale zajima me technika a mam velky prostor na experimentovani - takze vim jak se co chova - ale normalni porizovatel reseni - jakehokoliv - by mel byt srozumen s tim co si porizuje, a to se nestalo, zrejme to byl i duvod proc to WD najednou musel vyklopit. Myslim ze puvod toho vseho je v nejakem mimosoudnim vyrovnani, kde se dohodli na mlcenlivosti a zverejneni teto informace.

    Ty SMR disky jsou srovnatelne s FUP u pripojeni - kdyby vam nerekli kolik GB muzete prenest mesicne, a ani to, ze vubec nejake FUP aplikuji - no poridili by jste si takovy tarif, protoze BFU to pry staci?? Zrejme nikoliv. Same shit here.