Hlavní navigace

Názor k článku Pozor na některé modely disků: SMR (šindelový zápis) je i tam, kde neměl být od Petr M - A co by jako měli specifikovat? HDD je na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 5. 2020 22:02

    Petr M

    A co by jako měli specifikovat?

    HDD je na ukládání dat. To je jeho hlavní a jediná funkce. Chci zapsat data (v libovolným objemu na plný kvalt, který udává výrobce) a obratem je zase v nezměněné formě a opakovaně vyčítat. Co mě jako zákazníka zajímá je rozměr, rozhraní, kapacita, rychlost. Jesti je uvnitř CMR, SMR, voskový váleček nebo trpaslík zapísující data husím brkem na pergamen je problém výrobce, pokud dokáže splnit, co zákazník od výrobku očekává. A pokud výrobce zvolí technologii, která neuspokojí zákazníka, tak ať zákazníka prokazatelně ještě před koupí seznámí s omezeníma. A pokud to neudělá, tak ať prostě vrátí prachy a ty zmetky si nacpe do rekta. Napříč a všechny najednou. Na tom snad není nic k diskusi.

    Taky mám v NASu WD RED. Naštěstí jenom jeden kousek (2 TB) na fotky a přibývá jenom pár mega týdně. Ale předpokládal jsem, že když výrobce uvede "pro použití v NAS a RAID", že to bude fungovat.