Hlavní navigace

Názor k článku Příběh domény .SK, aneb krádež za bílého dne od NULL - Svůj pohled stavíš na předpokladu, že je nějaká...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 6. 2017 22:38

    NULL (neregistrovaný)

    Svůj pohled stavíš na předpokladu, že je nějaká úměra mezi počtem článků a počtem korupce. Zamysli se: pokud by denně mohlo vyjít o korupci třeba max 500 článků nebo zmínek o jednotlivé kauze/případu v naší zemi, tak za rok by mohlo být zmíněno maximálně 365*500 = 182500 případů. Řekněme že máme 5mil (velmi aktivních) občanů a každý za rok spáchá 10 přesupků jakékoliv korupce (ať jsme pořádně zkorumpovaní :-)) tzn. za 365 dnů => 5 000 000 * 10 = 50 mil. případů korupce, ale stihlo se napsat jenom o 182500. A to ani nepočítám ty o kterých se nedozví. Jak moc to vypovídá o "Pokud je tu hodne korupce tak se o ni hodne pise"?

    "Pokud jsou korupcni kauzy zametany/nevy­setrovany, tak se o tom pise"

    O tom, že je často u novinářů o jasném "zametání" rozhodnuto bez soudu na základě dojmu se ani bavit nebudu. Neříkám že vždycky lžou, nebo vždycky a úmyslně, ale z hlediska objektivního měření jsou to jenom dojmy místo pojmů, které ještě ke všemu časem vyšumí, případně pokud se "kauzy zametany/nevy­setrovany" nepotvrdí, tak už se to nedozvíš. Zkus se zamyslet, až zas někdy budeš číst noviny nebo hledět na televizi, jaký je rozdíl mezi neprokázáno a nevinen - ne skutečně, ale v novinářském projevu . . .

    "Pokud tu byvaly min. financi, premier a prezident v jedne osobe, clovek ktery verejne prohlasil ze nezna spinave penize a ktery amnestoval vyznamnou cas tunelaru z casu jeho vlady, po prevratu v podstate nastavoval pravidla soukr. podnikani, "

    Hmm, zastavím se ještě u tohodle. To jsi skočil na pěknou vějičku.

    1) Ty znáš špinavé peníze? Vyndej si papírovku z peněženky a řekni jestli je špinavá, jesli ti ji třeba obchodník nevrátil jako výsledek nějakého "špinavého" kšeftu - jak to poznáš? Ono je to stejné jako se zbraní - ta není zlá, to ten kdo ji použije . . . a propos, když někdo vyšmelí třeba mrkev, říkáš jí špinavá mrkev? Asi ne, že?

    2) O milosti je těžko spekulovat, já bych nedal žádnou, ale bylo obvyklé na konci mandátu nějakou dávat a ti osvobození "tuneláři"? Pokud to nevíš, tak nás EU soustavně kritizuje za neúměrně dlouhé procesy, strop je prej 6 let. A světě div se, některé korupční kauzy nebyla schopna policie a zástupci prokázat i 12 - 15 let. A tyto lidi osvobodil. Jak by ti bylo, kdyby tě nějaký horlivý zástupce, aby se uklidnila lidová smečka a on se vyřádil, tahal 12 - 15 let po soudech a nic ti neprokázal? Tam se zlob - na policii a soudy.
    Nehledě na to, že většina privatizace proběhla ok, většina podvodníků nakonec sedí nebo je v exilu, ale jak chceš někomu zabránit dopředu v krádeži, v podvodech jaké tu nikdo neznal a úplatky jenom fičely? (zase ta policie a soudy) To bys chtěl k policejnímu útvaru pravdy ještě přidat jednotku budoucích zločinů? Že by třeba zavírali na základě nějaké křišťálové koule, virgule nebo snad Siderického informačného kyvadla?
    Buď rád za privatizaci, protože tady byly šajby se západu to tu nakoupit za symbolické 1 koruny. A Klaus jim tu možnost privatizací sebral. Proto mu dodnes nemohou přijít na jméno.

    3) Nastavoval pravidla. Krádež byla vždycky krádež, ale co chceš dělat s tím, že má někdo prachy na to, aby policie ztratla důkazy a zástupci neměli 20 let čas? To měl jako Klaus zařádit jak? Jako v 50. letech?

    4) Můžu tě ujistit, že kdyby na Klause byl jediný papírek s důkazem aspoň nepřímým, tak s rozjede akce jak na Nečase. Zatím 25 let nic, jenom mu lživě sestřelili v 96' vládu - prej konto ve Švajcu :-) Přepodkládám že ty nějaký důkaz taky nemáš - jenom obecné povědomí o jeho zločinech ;-)