Hlavní navigace

Názor k článku Prieskum názorov systémových administrátorov od Tomas - Náš systém vysokého školství je myslím postaven na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 1. 2008 16:43

    Tomas
    Náš systém vysokého školství je myslím postaven na tom, že stačí splnit podmínky které jsou na studenta kladeny a máte titul... při dostatku času a energie je schopen, troufnu si říci, drtivou většinu vysokých škol absolvovat každý kdo nemá vyloženě poruchu v učení nebo něco podobného. Samozřejmě tím nechci říci, že úroveň vysokého školství je nízká... spíše, že pro člověka co se snaží a je schopen do toho investovat dostatek času, je cesta k inženýrskému titulu cestou k téměř jistému cíli, to kolik do toho musí investovat energie záleží už na tom jaké má dispozice.

    Takže nelze od vysokoškoláka očekávat zázraky ... je to v podstatě středoškolák který jenom investoval více času do studia (a čím byl ten člověk chytřejší tím méně času byl nucen investovat), v podstatě může mít určité předpoklady pro tvůrčí činnost, ale to není podmínkou pro získání titulu. To vše nepřímo znamená, že i Ing. může být "blbec":). Ale neznamená to že systém vysokého školství je špatný.

    Mluvil jsem o VŠ spíše technického zaměření... u jiných nevím jak to je :D