Hlavní navigace

Názor k článku Proč 18 trilionů adres domácnosti nestačí od Filip Jirsák - Je pozoruhodné, když se někdo dožaduje odpovědi na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 6. 2018 9:57

    Filip Jirsák

    Je pozoruhodné, když se někdo dožaduje odpovědi na otázku, kterou se snaží uhnout od tématu a hlavně od původní otázky, kterou stále nezodpověděl. Ale já nejsem jako vy a otázku vám zodpovím.

    Školení a články o IPv6 jsou proto, že spousta lidí, kteří se nějak věnuje sítím, nezná ani IPv4, nějak to splácali podle internetu (a píšou o tom, jak je všechno jiné, přitom nedokážou ani u jediné změny popsat, v čem by měla být problematická) a teď mají hrůzu, že by to měli nastavovat znova pro IPv6. Když to někdo vidí a vidí, jak se dotyční shánějí po tom, jak v IPv6 nastavit NAT (protože ho přece mají v IPv4 a bez něj to nemůže fungovat a bylo by to nebezpečné), tak raději napíšou článek nebo uspořádají školení. Protože mají hrůzu z toho, že někdo bude do IPv6 tahat ty rovnáky na vohejbáky z IPv4 jenom proto, že neví, jak má vlastně vypadat normální síť založená na internetových protokolech.