Hlavní navigace

Názor k článku Proč Linux, když jej nikdo nepoužívá? od hearthcore - Nevím nevím, otevřenost je fajn,a le tak znamená,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 4. 2008 0:41

    hearthcore (neregistrovaný)
    Nevím nevím, otevřenost je fajn,a le tak znamená, že třeba takový Jabber protokol každý zaimplementuje jinak jak na straně klienta, atk na straně použitého serveru, fungující filetransfér napříč servery je hudba možná ne budoucnosti, ale pro mě zatím vzdálená.

    Diverzifikace je super, ale u linuxu to vidím trochu jako kontraproduktivní. Je to možná blbá analogie, ale myslím že sedí. Je to stejné jako mezi církevními denominacemi nemyslíte? Kernel je jen jeden, ale toho bastlu okolo je hodně, lepšího nebo horšího, některý je úplně insane.

    Byl bych vděčný za lepší standardizaci, všichni volají po standardech, ale já nevidím nikde kompatibilitu. Navíc u OSS nikdo nenese za nic odpovědnost. A odvolávat se při pádu firemního serveru na komunitu, která nenese odpovědnost je o ničem. Kdežto takovou firmu, kreá nám udělá řešení na klíč, budeme pranýřovat. Nechci nikoho mučit za jeho chyby, ale dnes se opravdu vyplatí zainvestovat víc peněz do prop. software, spíš než sehnak 20 letého kluka z prváku co to "umí taky a líp, a ještě k tomu zadarmo s gentoo nebo ne debianu", on pak třeba zmizí a nám tu zůstane server po něm, ke kterému pak příjde vyznavač jiné distribuce, enbo jiné linuxové filosofie uložení konfiguráků nastaví apache, všechno překope a celý kolotoč se opakuje. Jistě jsou i profi firmy jako je Red Hat, IBM a Sun, ale to už mi příjde schůdnější používat MS produkty, které za 5 minut pochopí i méně zainteresovaný člověk, Sharepoint, Exchange, všechno funguje jak má.