Hlavní navigace

Názor k článku Proč Linux, když jej nikdo nepoužívá? od Lael Ophir - Zrovna počtem 200 podporovaných modelů scannerů bych se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 4. 2008 2:27

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    Zrovna počtem 200 podporovaných modelů scannerů bych se nechlubil, je to dost nízké číslo. Ale co zmanená "Complete"? To, že Franta něco vyzkoušel? V případě HCL udělené logo znamená, že HW splňuje nějaké parametry, drivery nabízejí nějakou sadu funkcí, jsou otestované na funkcionalitu, otestované na SMP, otestované pod zátěží atd.

    Navíc HCL je centrální. Podporované scannery a tiskárny jsou jistě zajímavé. Ale kde zjistím, jestli bude fungovat moje čtečka karet, síťová karta, WiFi karta, zvuková karta? A co základní deska (zvuková karta, síťovka, RAID řadič, USB, FireWire, funkce typu sleep, hibernace, a hlavně probrání z nich)? Zjistím vůbec někde, jestli bude fungovat, nebo to musím zkusit metodou pokus-omyl? Pokud někde něco zjistím, je to nějak autoritativní, nebo je to opět "jeden Franta povídal" (viz první odstavec)? Jak zjistím, jestli bude fungovat můj nový notebook?