Hlavní navigace

Názor k článku Proč (ne)zavádět háčky a čárky v české doméně od technomaniak - To není žádný virtuální problém. Evidentně si nikdy...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 1. 2020 14:21

    technomaniak

    To není žádný virtuální problém. Evidentně si nikdy nepoužíval počítače v knihovnách, internetové kiosky v zahraničí příp. exotických oblastech( blízský východ, asie, apod.. ). Prakticky ani mail v českém charsetu prostě nenapíšeš. Dobří admini mají zablokované i instalace klavesnice a hledat každý znak tabulce znaků to je vyloženě "super" nápad.

    Mimochodem internet je tu s námi již 25 let a nepotřebovaly jsme to. A přiznejme si upřímně kde byl v roce 1995 a kde je nyní. Pro rozvoj sítě je tato věc naprosto nepodstatná. Český charset v url je tudíž naprosto nepotřebná.

    Je evidentní, že se zjevně někdo nudí (např. lidi v nic.cz ) a nemají roupama co skutečně chytrého a užitečného dělat. Možná by stálo za to věnovat se radši efektivnějšímu, hospodárnějšímu chodu nic.cz i za cenu propouštění, snižování nákladů a rušení nepodstatných projektů, které se správou domény cz nemají co společného.