Hlavní navigace

Názor k článku Proč nikdy nebudou pro Linux velké hry? Nevyplatí se. od DS - S filatelistou se pobavis o cemkoli. Filatelista totiz cestuje, pohybuje...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 9. 2010 18:42

    DS (neregistrovaný)

    S filatelistou se pobavis o cemkoli. Filatelista totiz cestuje, pohybuje se mezi lidmi v realnem prostredi. To hrac PC her postrada, proto ma nulovy rozhled. Nehlede na to, ze jsme opet u toho, ze filatelista vytvari nejake hodnoty a to neni mysleno pro okoli, ale pro sebe, hrac hry vytvari hodnoty pouze v ramci hry, mnohdy bez vetsiho zajmu, coz je tedy velice pomijive, jinymi slovy je to ztrata casu. To tuneni auta neni stejna cinnost, jako delas po zbytek dne v praci – tzn. sedis na zadku a zadelavas si na krecaky a dalsi problemy. Je to odlisna cinnost, u ktere si telo i mysl odpocine, nehlede na to, ze je to z velke casti o fyzicke namaze, nikoli o hrbeni nad stolem.
    K te interakci jen tolik. Pro vetsinu hracu, co jsem videl, je hlavni interakce ve hre klikat jak zbesily k povaleni potvory. To je pro mne interakce na urovni: rano vstanu a cely den mlatim pesti do steny. Skutecne hodnotna cinnost. Bohuzel dnesni hrac o pribeh nestoji, dialogy se jen zbesile odklikaji, prave proto vznikaji ty sracky co vznikaji. To nejsou hry, to je koncentrovana blbost. Mmch. dobry film nepostrada interakci, to je hluboky omyl. Stejne jako kniha nepostrada interakci, ale vse je to na urovni myslenkovych pochodu, neni to o tom ze si vyberu, zda pujdu vlevo nebo v pravo (stejne vetsina her ve sve podstate o moc sirsi interakci, moznost zasahnout do pribehu, nenabizi a v zaveru pak akorat projede jina animacka). Az se online hry oprosti od sve hlavni naplne v podobe likvidace leveho tlacitka mysi u nejake potvory a az se offline hry oprosti od okate naskriptovanych uloh, ktere prumerne inteligentni clovek prokoukne po prvnim levelu a dale je z toho uz citit jen nuda a sed kombinovana s pocitem, ze sem hnan nejakym koridorem, kterym musim projit, i kdyz v realu bych se zachoval jinak .. jeden predmet vezmu, druhy ten samy uz zase ne a dalsi otravne prvky … tak az se toto stane minulosti, tak potom si mozna neco z tech novych her zahraji.