Hlavní navigace

Názor k článku Proč o Meltdown a Spectre věděly předem jen vyvolené firmy a projekty? od Miroslav Šilhavý - Rec je o tom, jestli uspesnost objasneni pomoci...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 1. 2018 12:29

    Miroslav Šilhavý

    Rec je o tom, jestli uspesnost objasneni pomoci kamer je tak uzasna, jak soudruzi slibovali a take o tom, je-li umerna investici do kamer.

    To si myslím, že rozhodně není.

    Doufám, že nebudu považován za heretika, když to srovnám s úvahou, kterou jsem měl zrovna včera doma. Za mého dětství nebyla žádná eurohřiště. Pod houpačkami nebyl písek nebo měkké panely a houpačky byly z tvrdého železa. Jako děti jsme věděli, že schytat to houpačkou znamená v nejlepším případě bouli, nebo taky vyražené zuby, nebo i horší úraz. Dětské kolotoče (takové ty na hřištích) byly akorát tak na to se do nich zaplést, zlámat si nohy, ruce, vaz.

    Dnes máme hřiště bezpečná. Skoro žádné prvky nejsou z odolného železa, vše je z uhnívajícího dřeva nebo rozpadajících se plastů. Nejen v pískvišti, ale i pod houpačkami musíme měnit písek. Nebo kupovat nové gumové panely. Hnijící dřevo musíme maximálně po pěti letech měnit.

    Vím, že každý úraz dítěte je zlý. Ale přemýšlím, jak moc jsme situaci pomohli a kolik nás to stálo. Odhaduji, že si ušetříme jednotky úrazů ročně. Cena půjde do miliard celospolečensky a navíc jsme přestali děti učit vnímat rizika.

    S těmi kamerami, policisty a investicemi to bude podobné.