Hlavní navigace

Názor k článku Proč o Meltdown a Spectre věděly předem jen vyvolené firmy a projekty? od ByCzech - Jen namátkou dvě věty z tvořivosti dotyčného z...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 1. 2018 8:14

    ByCzech

    Jen namátkou dvě věty z tvořivosti dotyčného z článku

    Niemand by se měl dovzdělat, co to je v publicistice "Komentář"... Citaze z Wikipedie:

    "Zpravodajský žánr
    Komentář reaguje na zpravodajské informace. Ty jsou uvedeny v úvodu, následuje stať, kde je osvětlení informací a prezentace vlastních názorů. Text většinou obsahuje nevěcná argumentaci. Poté následuje závěr, kde je interpretace a shrnutí textu.

    Komentář v médiích
    Komentář v žurnalistické praxi je krátký textový útvar, který zpravidla vyjadřuje buďto názor příslušného autora (komentátora) nebo i daného periodika (či jiného informačního média) k nějaké (obvykle společenské) problematice a uvádí ji do souvislostí s jinými událostmi"

    To že v komentářích Fendrych prezentuje vlastní názory je v pořádku, právě proto, že to je komentář. To není žádná manipulace. Nevadí mi přečíst si / vyslechnout si názory ostatních, protože slušně prezentovaný názor nepovažuji za manipulaci. Pokud to někomu cizí názory vadí, nejspíše má problém sám se sebou.

    Za manipulativní mi spíš přijdou jiné věci, např. placené PR články, které někde vespod na boku mají drobným písmem "Placená inzerce" takže to lidé náchylní k manipulaci považují za novinářem ověřenou skutečnost ap.