Hlavní navigace

Názor k článku Proč o Meltdown a Spectre věděly předem jen vyvolené firmy a projekty? od Niemand - Tak tedy speciálně pro vás ... https://en.wikipedia.org/wiki/Psychological_manipulation Psychological manipulation is...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 1. 2018 11:34

    Niemand (neregistrovaný)

    Tak tedy speciálně pro vás ...

    https://en.wikipedia.org/wiki/Psychological_manipulation
    Psychological manipulation is a type of social influence that aims to change the behavior or perception of others through abusive, deceptive, or underhanded tactics.

    To přesně charakterizuje první výrok: "Pokud volič myslí na budoucnost, na dalších pět let, Drahoš je vhodnější."
    Výrok podsouvá myšlenku, pokud myslíte na budoucnost, volte Drahoše, pokud volíte Zemana, na budoucnost nemyslíte. Jestli tu manipulaci nevidíte, měl byste si toto téma nastudovat sám.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Propaganda
    Propaganda is information that is not objective and is used primarily to influence an audience and further an agenda, often by presenting facts selectively to encourage a particular synthesis or perception, or using loaded language to produce an emotional rather than a rational response to the information that is presented.

    To přesně charakterizuje druhý výrok: "JD se dá chápat jako Jedeme Dál, zatímco MZ jako Mašírujeme Zpátky."
    Výrok jednoznačně působí na emoce místo prezentování rozumových argumentů. Jestli tu propagandu nevidíte, měl byste si toto téma nastudovat sám.