Hlavní navigace

Názor k článku Programovací jazyk Rust: efektivní práce s prvky uloženými v kolekcích od ded.kenedy - No, je to už 25+ let, co jsem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 4. 2017 22:13

    ded.kenedy (neregistrovaný)

    No, je to už 25+ let, co jsem se mohl zabývat pouze teorií. V praxi se duplicity skoro vždy vyskytují. ... Už mne ani nenapadlo, že by mohl v reálné praxi existovat (zde dokonce přímo definován jazykem), b tree bez duplicit.

    Tohle neni o realne praxi, ale nepochopeni dane struktury a "domacim kutilstvi". Podivejte se nekdy i na programy, ktere delal nekdo jiny.

    a u duplicit z r-linků udělat něco jako list,

    Jak říkáš, musí se s tím počítat, není to asi ten oficiální b-tree, ale při procházení stromu to je OK

    Jen při odebírání a rebalancování je třeba kontrolovat zda r-link není stejný a zařídit se dle toho

    B-stromy nejsou nejaky ciste teoreticky vymysl, ale maji svou praktickou motivaci, kterou je datava struktura, ktera muze mit jednotlive casti (uzly, resp. stranky) ulozeny v sekundardni pameti, pricemz je optimalizovany pruchod tak, aby jednotlive stranky bylo potreba nacist do pameti prave jednou. Tim, ze si tam budes pridavat dalsi typu uzlu (resp. dat), abys resil nejaky specialni pripad, se ti to cele komplikuje a mam pochybnosti, jestli by slo napriklad pohodlne nacitat data ze sekundarni pameti.

    Nema cenu se tu ohanet teorii vs. praxi, protoze zavedeni pomocnych uzlu, seznamu, atd. nema vubec prakticke opodstatneni, protoze misto nich staci vzit usporadani, ktere mas, a udelat z nej uplne usporadani, coz jde vzycky, a mas vystarane.