Hlavní navigace

Názor k článku Programovací jazyky z vývojářského pekla (ABEND) od x14 - Prosím, neberte mé příspěvky osobně a nehrajme si...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 5. 2016 16:33

    x14

    Prosím, neberte mé příspěvky osobně a nehrajme si teď se slovíčky. Reakci jsem přidal pod váš příspěvek, protože dostatečně naplnil klišé o "PDF tvořeném PostScriptem", a zároveň jsem reagoval na původní příspěvek. (K němu bych teď dodal úvodní větu z odstavce, ze kterého citujete: "PDF is not a programming language, and a PDF file is not a program".)

    Je-li cílem, aby PDF obsahovalo skutečný PostScript, pak je pouze jediná možnost – vložit tam PostScriptový dokument jako přílohu nebo jako nepoužitý objekt :-).

    Funkce, o které píšete, je náhrada za obrovské tabulky převodních funkcí u mnohobarevných dokumentů (hexachrom -> cmyk, na vstupu 6 reálných čísel, na výstupu 4), používá se u barevných profilů a polotónů. V žádném případě nejde o plnohodnotný Postscript: "Although the semantics are those of the corresponding PostScript operators, a PostScript interpreter is not required." Jinými slovy - je to primitivní funkce bez vedlejších efektů s numerickým vstupem a numerickým výstupem. Toť vše, žádné cykly, proměnné ani řízení běhu... "There are no composite data structures such as strings or arrays, no procedures, and no variables or names." "This construct (if, ifelse) is purely syntactic; unlike in PostScript, no “procedure objects” are involved."