Hlavní navigace

Názor k článku Programovanie ducha: psychológia ako druh hackingu od Efs - Souhlasím, že by bylo přesnější "vypnuté vědomí ve...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 11. 2013 11:29

    Efs (neregistrovaný)

    Souhlasím, že by bylo přesnější "vypnuté vědomí ve spánku" nebo "vypnutá část mozku zajišťující vědomí".

    K pojmu duch: Můžeme to chápat jako balík informací o určité osobě, který se za života v těle projevuje vědomím, chováním, komunikací apod.

    O hmotě, energii a fungování zákona o jejich zachování, doufám, nepochybujete. Co je však informace fyzicky? Nějaká forma energie, kterou nemáme dosud vědecky popsanou? A můžeme proto odpovědně tvrdit, že neexistuje? Může být informace zničena (zničením svého hmotného nebo energetického nosiče)? Nebo si přiznáme, že může existovat (například) ve formě nějakého dosud neznámého (= vědecky nepopsaného) pole (nebo něčeho jiného) a za určitých okolností se projevovat ve formě hmoty/energie?

    Pro tzv. "vědecké" materialisty je velmi snadné tvrdit, že něco neexistuje. Stejně jako onehdy o kulatosti Země, tedy předtím, než to kdosi popřel důkazem. Je úsměvné sledovat, jak se demagogům minulého režimu hustících do nás marxismus a materialismus podařilo toto v lidech ukotvit a dokonce tak, že to plynule přechází do současné mladé generace.