Hlavní navigace

Názor k článku Projekt C64: moderní úložiště SD2iEC od fanoush - Nojo, uz to tam vidim, tak sorry za...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 6. 2022 14:22

    fanoush

    Nojo, uz to tam vidim, tak sorry za zbytecny sum :-) Kazdopadne to je dalsi psani par znaku navic, ktere melo byt default, neznam moc pripadu z praxe kdy by clovek nechtel chovani ktere dela ",1" - pokud je to program patrici na $0801 nahraje se tam stejne a pokud ne tak nema smysl ho tam nahravat, jen si clovek prepise co nechce a stejne to nebude fungovat.

    Tipuju ze je to tak kvuli nejakym rozsirenim basicu ktere se nahraji na $0801 a po spusteni se navesi na basic vektory a posunou zacatek basicoveho programu za svuj konec. To by pak nahrani basicoveho programu s ,1 prepsalo ten basic extender, ale kolik takovych bylo? Vetsina z nich se spis nakopirovala na $8000 jako cartridge a posunula spis konec basicu dolu. To melo jeste vyhodu ze reset tam ten BASIC zachoval v RAM jako by to byl cartridge (diky CBM80 signature na zacatku $8000).

    Hmm nebo by to chovani ,8 mohlo pomoct kdyby do C64 nekdo nahraval BASIC program z jineho pocitace (VIC-20?) kde mozna basic program zacina jinde? Pokud to teda vubec jde a ma sanci fungovat.