Hlavní navigace

Názor k článku Prostředí pro starší počítač s nedostatkem paměti od JKL - Ten článek mi připomíná mého bratra - je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 12. 2011 9:38

    JKL (neregistrovaný)

    Ten článek mi připomíná mého bratra - je neustále bez peněz a na mizině, místo toho, aby se soustředil na nějaké výdělečné projekty, tak svoji energii věnuje na problémy právě toho typu "jak na plečce z roku 1001 př.Kr., kterou dostal od známého, aby ji vyhodil cestou dolů do popelnice rozjet činnost XY".

    Já v osobním životě i v podnikání vše řeším tak, že pokud je pro mě výhodnější zaplatit o pár peněz víc než se něčím dlouho zaobírat, tak to prostě zaplatím, protože je to jednodušší a v konečném důsledku I LEVNĚJŠÍ!

    Dotyčnému bych poradil, ať si nechá poskládat normální PC, kde bude mít nějaký slušný CPU, slušnou grafiku, minimálně 4 GB RAM a 1 TB HDD - zaplatí za to cca 10 000 Kč, ale už mu to umožní dělat naprosto vše - nejen web a hudbu, ale i filmy v HD, hrát nějaké hry, používat grafický software atd. Na nic nebude muset využívat "speciální fičurky", ale vše může užívat standardně.

    Osobně řešení v tom článku nesnáším, protože jak něco takového vidím, mám před očima bratra! Přitom technicky vzato on je daleko schopnější a šikovnější než já, jenom svoji šikovnost hází do kanálu podobnými aktivitami...

    Je to stejné jako když někdo "chce ušetřit" a tak nekupuje brambory v obchodě, ale sám si je vypěstuje na zahradě a pak si spočítá, že UŠETŘIL za rok 2000 Kč.
    Jenže už si neuvědomuje a nepočítá, že kdyby se místo nípání v bramborách věnoval něčemu jinému a výdělečnému (třeba jenom "pitomé" práci přesčas a oněch cca 500 hodin času měl placeno jenom 100 Kč na hodinu, tak by si vydělal 50 000 Kč!!