Hlavní navigace

Názor k článku Proti SCO se postavil již i Novell od Jirka - Jestli jsem Vas dobre pochopil: 1. Mam-li firmu a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 6. 2003 7:05

    Jirka (neregistrovaný)

    Jestli jsem Vas dobre pochopil:
    1. Mam-li firmu a koupim od druhe firmy kod s tim, ze si ho casem klidne muzu predelat, pak me ta firma od ktere jsem ho koupil zazaluje - protoze puvodni produkt je treba zalozen na jejim patentu a tim padem i muj produkt. PRITOM MAM S NIMI SMLOUVU O TOM ZE DOTYCNY PRODUKT MOHU MODIFIKOVAT? Ona mi to s klidem ani nemusi rict, ze maji patent. A ja jaksi sklapnu kufry? Protoze maji pravo porusovat vse k cemu se vuci me zavazali?
    2. Pokud ma Microsoft patentovany jen maly kousek kodu jadra Windows muze uderem 8 postavit vsechny jeho uzivatele mimo zakon, tim ze rekne - Zmenili jsme podminky, od teto chvile nikdo tento patent nesmi vyuzivat. My urcujeme jak se s nasimi patenty bude zachazet a to kdikoliv!

    Jestli tyto dve veci plati pak je to docela silene. Ja myslim, ze jste se dopustil omylu. GPL preci udeluje pravo uzivateli modifikovat program. Pokud firma vlastnici patent udeli komukoliv pravo modifikovat jeji kod zalozeny na tomto patentu, tak to snad plati. Ne? Pritom stale vlastni patent a pokud by se objevilo uplne jine dilo zalozene na jejim patentu muze si s dotycnym vest spory.

    To by pak SCO vedome LHALA svym zakaznikum (mezi nimi i vyvojari jadra - taky treba uzivatele jeji distribuce) - tem se pisemne zarucila, ze kod mohou modifikovat. Neruci snad SCO(vyrobce) prave za to ze se jeji kody mohou modifikovat, kdyz to o nich pise v licenci?

    To by jsme pak byli tak trochu v Kocourkově