Hlavní navigace

Názor k článku Protokol HTTP/2 byl dokončen. Prohlížeče už ho podporují od Joe - Šifrování je hezké, to ano, jen by to...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 2. 2015 12:28

    Joe (neregistrovaný)

    Šifrování je hezké, to ano, jen by to chtělo doladit. Proč? Ceny za certifikáty nejsou zrovna lidové a když máte jako já 10 webů, tak je celkem sranda řešit certifikáty. Mimochodem, copak se stane, když prošvihnete termín platnosti certifikátu? No, to bude nefunkčních webů, že. No a pak případné prodeje domén se tím také dost zkomplikují. Tohle se bude muset nějak inteligentně vyřešit.

    PS: software není možné nikdy na 100% zabezpečit. Proto počítejte s tím, že do týdne tu bude 10 způsobů, jak se s vynuceným šifrováním vypořádat, třeba pomocí podrvžených certifikačních autorit apod. A v nejhorším si zaskočí do Lenova, ti budou vědět jak na to. Konec konců stačí do počítače dostat jeden certifikát a pak komunikaci přesměrovat na proxy, která vše bude dekriptovat a znovu skládat dohromady. Když o tom tak přemýšlím, tak jediné co se vynuceným šifrováním vyřeší, je odposlech plain textu amatéry, kteří dnes jen vystčí wifi anténu z okna a sosají co kolem létá. Nic víc se šifrováním nevyřeší a to je dost málo.