Hlavní navigace

Názor k článku Průzkum Desktop Linux 2007: Ubuntu, GNOME a Firefox od Genesis - Vysvětlím Ti to hezky česky. I když má...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 8. 2007 9:07

    Genesis (neregistrovaný)
    Vysvětlím Ti to hezky česky. I když má PCLOS jeden nedostatek a to, že není nativně česky (ovšem stáhnout z repo kde-i18n-cs a přidat češtinu v nastavení PCLOS a KDE určitě není takový problém), má jednu obrovskou přednost. Po nainstalování na disk všechny aplikace běží hned, naplno, není potřeba žádné dolaďování. Další předností je to, že uživatel nemusí dohledávat popř. doplňovat žádné zdroje. Jeden centrální repozitář obsahuje vše, co běžný uživatel potřebuje. A pro toho je PCLinuxOS určen. Vím, o čem mluvím. Vyzkoušel jsem z první jedenadvacítky dister (dle distrowatch/6 měsíců) kromě Gentoo,Archu a Slackware vše a dá se říci, že důkladně. I u Mandrivy, byť příbuzného distra,je rozchození některých aplikací složitější (např.Beryl ve Springu).
    Druhým most user friendly distrem je (nebo bude) dle mne SimplyMEPIS. Hovořím totiž o verzi 7.0, která je zatím ve stadiu beta testování, ovšem u mne běží jako ostrý systém stoprocentně.