Hlavní navigace

Názor k článku První dojmy z Dell XPS 13 (2020): lepší šasi, klávesnice i displej od Ondřej Caletka - K recenzi musím poznamenat, že spoustu popisovaných inovací...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 7. 2020 13:40

    Ondřej Caletka

    K recenzi musím poznamenat, že spoustu popisovaných inovací obsahuje už model 9370 z roku 2018, konkrétně:

    • Menší zdroj s USB-C konektorem. Bohužel trpí stejně jako ostatní zdroje od Dellu slyšitelným pískáním v některých pracovních režimech blízkých nulové zátěži, například nabíjení smartphonu, nebo připojení nabitého laptopu, který nic nedělá.
    • Pouze USB konektory typu C. Model 9370 má aspoň tři konektory, z toho dva Thunderbolt 3.

    Klávesnice je tedy opět změněná, opět je patrná inspirace klávesnicí od Apple. A pak samozřejmě nový displej a kamerky v horním okraji víka, což je v aktuální situaci velmi dobrá věc.

    Trochu mě mrzí, že v nejnovějším modelu odebrali další USB port. Třeba můj externí monitor potřebuje USB-C s DP Alt mode, ještě jsem neviděl hub, přes který by jej bylo možné zapojit. Takže ho musím připojit přímo.

    Když do druhého portu zapojím zdroj, mám všechny porty obsazené a to jsem vlastně ještě nic nepřipojil. Dá se to řešit malým replikátorem který má PD passthrough, takže přes něj jde připojit zdroj. Dva takové mám a oba při průchodu napájení vydávají podivné zvuky (tzv. coil whines). Ostatně těmito zvuky trpěly i právě starší generace XPS 13.