Hlavní navigace

Názor k článku Psaní aplikací pro terminál: jak funguje knihovna ncurses od Pavel Stěhule - Děkuji za pochvalu :). Ty knihovny, které zmiňujete jsou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 4. 2021 6:56

    Pavel Stěhule

    Děkuji za pochvalu :).

    Ty knihovny, které zmiňujete jsou hodně (skoro úplně) jiné. Ty knihovny jsou objektové, a jsou jakoby o jednu úroveň abstrakce výše, některé jsou i přímo aplikační frameworky https://github.com/gyscos/cursive.

    Jelikož 20 let dělám primárně s Cčkem - je to programovací jazyk Postgresu, tak jsem hledal něco Cčkového, a tam skončíte u ncurses - možná u Slangu (jak komu vyhovuje). pager je dost netypická aplikace - má krátký životní cyklus, chcete rychlý start, extrémně rychlou separaci znaků - a na to je Cčko s ncurses šikovné.

    Kdybych psal klasickou aplikaci, kde je víc formulářů, kde už potřebujete zobrazit nápovědu, atd - např. textový editor (tak pokud bych tu aplikaci nechtěl udělat minimalisticky), tak bych šel do nějaké frameworku. Kód by byl bezpochyby čitelnější, na druhou stranu, jakýkoliv framework se musíte naučit, a pokud vám v něčem nevyhovuje a musíte ho ohýbat, tak je to co se týče pracnosti podobné, jako když framework nepoužijete.