Hlavní navigace

Názor k článku Quake2 od lopan - Ne, tak to není. Pokud je někdo ortodoxním...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 8. 2003 23:03

    lopan (neregistrovaný)

    Ne, tak to není. Pokud je někdo ortodoxním playerem počítačových her, tak pro něj linux jako platforma je nepoužitelná. Troufám si tvrdit, že na linux existuje cca 0,5 % her z počtu her co je možné hrát na Windows a to tomu ještě možná fandím. Tvrdit, že Linux nabízí portfolio her stejné nebo podobné jako Win je pošetilé a zavádějící pro případné zájemce. Jistý čas se blýskalo na lepší časy a to díky firmě LokiGames http://www.lokigames.com, která se zabývala portováním her na linux z win.
    Bohužel firma začatkem roku 2002 zbankrotovala. Nicméně její práce dokazuje, že na linuxu lze vytvořit a hrát stejně náročné hry jako ve win prostředí, ale co je to platné, když není zákazník.
    Důležitá poznámka: většina her od LokiGame není v současné době dále podporována to znamená, že nové patche, které jsou nutné kupříkladu na multiplayer nejsou k sehnání respektive neexistují najsou podporovány původním tvůrcem hry (win verze), vyjma několika vyjímek. Budete se muset spokojit s tím co lokigames do doby sveho konce vydala. Smutné, ale takový je realný stav.