Hlavní navigace

Názor k článku Red Hat nechce Mono v RHEL od mys elf - znáte kompilátor jazyka C, který neumí přeložit K&R...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 11. 2006 0:49

    mys elf (neregistrovaný)

    znáte kompilátor jazyka C, který neumí přeložit K&R metody? já ne a to jich znám desítky od jednočipů po ...

    Nevím, nezjišťoval jsem to. Tvrdím ale, že kdyby od června 2008 všechny najednou přestaly tyhle metody překládat, naprosto nic hrozného by se nestalo.

    až budete mít sw s pár milióny řádky, který léta ladíte a pak ho pomocí nástroje budete měsíc přepisovat a samozřejmě tam zanesete takto nové chyby, takže bude nestabilní jak na začátku, znovu projít náročnými testy atd..

    A kolik programů s pár milióny řádky v Pythonu máte Vy? Pro zajímavost, v Zope 2.10 je něco přes půl miliónu řádků v Pythonu.

    ten přechod může trvat řadu let, ale důležité je, že se připravuje, a že se nehodlá nikdo zpětnou kompatiblitou vážněji zabývat.

    To snad nikdo netvrdil, že se problémem nebude vážně zabývat.

    z toho jasné vyplývá, že investice do kódu v pythonu nehodlají vývojáři ochránit a je to signál pro ty, kdo potřebují vyvíjet větší aplikace, které se budou řadu let udržovat - a ten signál je, že python není vhodný.

    Kdo ochránil investice vývojářů, kterým nechodí aplikace pod Windows Vista? Kdo ochrání Vaše investice, až vyjdou nové Windows a Microsoft se rozhodne nějaké rozhraní přestat podporovat? Kdo ochránil investice vývojářů webu, pokud zjistili, že IE7 nevykresluje dobře stránky? Kdo ochrání Vaše investice do kódu v Javě, pokud zkrachuje Sun? O jakých zárukách se bavíme? Jaké REÁLNÉ problémy se řeší?

    chytrý poslouchá teď, hloupý pak řeší až nastanou problémy.

    Takovýto typ "argumentace" se mi nelíbí.