Hlavní navigace

Názor k článku Rolling updates v Ubuntu: zatím ne, přineslo by mnoho problémů od Trident - Jde o to jestli udrzujes podnikovy graficky terminal...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 1. 2013 0:29

    Trident (neregistrovaný)

    Jde o to jestli udrzujes podnikovy graficky terminal server a nebo domaci desktop. To prvni potrebuje stabilni desktop a to druhe nejaka mensi zmena nevytoci. Kazdy si zvoli dle sveho. Navic pokud mas kritictejsi prostredi tak rozhodne nebudes volit Firefix nabo Libreopice jako etalon stability. Budes volit i aplikace ktere jsou stabilni a nemaji kazde rano novou verzi s uplne prekopanym api.

    Z jineho extremu. Nechtej vedet jaky je boj mit alespon trochu aktualni desktop v unixovem systemu, kde ti dodavatel dodava veci co byly v debianu potato. A do kompilace vlastnich veci jit nechces protoze pak si to cely musis udrzovat sam. Od ceho se plati miliony dolacu za podporu.

    Myslim si ze domaci/small business desktop je jeden ze systemu ktery snese rolling-updates uplne nejlepe. To servery nejsou na caste rolling-updates. Zvlaste ty linuxove kde nemate binarni kompatibilitu na urovni ABI.

    Vite jak se delaj (nejen)komercni unixy? Kdyz je nejaka zmena tak se testuje proti celemu buildu se vsemi dodavanymi baliky. Testuje se proti celymu os se vsim. Tak je jedina zaruka ze se odhali ze to s nejakou komponentou hapruje. A u open source softu se to deje sakra casto.
    Ktery linuxovy distro to tak dela? Pan klobouk? Ne moment toho vlastne nahradil pan vetvicka...