Hlavní navigace

Názor k článku Rolling updates v Ubuntu: zatím ne, přineslo by mnoho problémů od Trident - To neni spatne reseni. Ale i takove Gentoo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 1. 2013 0:48

    Trident (neregistrovaný)

    To neni spatne reseni. Ale i takove Gentoo ma binarni baliky. Gentoo jsem byl nucen opustit pri Velke revolte vyvojaru leta pane 2007/8 pk3 (pred kernelem 3.x). Ten system byl neudrzovatelny.
    Nicmene nez pouzivat Sabayon to uz je lepsi checknout FreeBSD.
    Hlavne vem si ze vyvojari open source jsou ted dost prasata. Stara unixova chatra uz vymira. Nikdo nedrzi poradek.
    Jako vyvojar distra musis pocitat do extremu s tim, ze vyvojar je by default bez diktatora a kontroly kvality prase.

    Takze mas aplikaci ktera zrovna potrebuje jistou knihovnu kterou v binarnich baliccich nemas. Takze misto toho abys drzel jednu,dve,maximalne tri major verze knihoven tak mas deset verzi od kazde knihovny. Plus deset takovych jinych knihoven k tomu. To vse ti v binarnich balicich chybi takze si to vykompilujes.
    Po upgrade je samozrejmne vsechno zase jinak takze zpatky na stromy a tu hromadu knihoven prekompilovavat. Nejaky compatibility testy nebo stabilni API neni. Vemme si priklad z linuxu. V tyhle strukture je jinak to, tamten pointer dam pryc... hmmm Gratuluji. Mas v tom bordel jak v gentoo a k tomu mas binarni distro. Za odmenu dostanes bludistaka!

    Fakt je ze proti normalnimu source only distru mas vzdycky nejaky zaklad od kteryho se odrazit. A pokud mas moznost udelat snapshot (napr. na LVM2 volumu nebo u jeje bejby btrfs), tak se muzes i rychle vratit zpatky