Hlavní navigace

Názor k článku ROOT vydává debutové CD od RWS - "Byl tu na to pozadavek od ctenaru, vy...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 2. 2003 16:56

    RWS (neregistrovaný)

    "Byl tu na to pozadavek od ctenaru, vy mezi ne zjevne nepatrite, takze vas CD necha chladnym"

    Ja osobne bych bral archiv clanku v HTML pripadne TeX formatu. Na hledani mam grep, ostatni programy si muzu stahnout a vypalit sam. Jinak offline verzi bych bral zatim asi jen z duvodu, ze by Root skoncil, protoze nastesti pristup na Inet mam. BTW: Kolik zabere bz2 archiv vsech clanku Roota?

    Samozrejme chapu, ze autori clanku museli obetovat cas, ktery jim nikdo nezaplati (castecne ano Qckama drive, ted nevim, ale rozhodne to asi neni, jako kdyby psali pro komercni casopis). Ale stejne jsou na tom vsichni kolem linuux-tvori a s odmenou nepocitaji. A ja mam moznost jim bud zaplatit nakupem jejich CD, tricek a ja nevim ceho, ale obvykle mam i moznost si stahnout obsah CD a vypalit si ho sam za cenu nakladu na stazeni a CD media.

    Ale samozrejme, nenutim Roota, aby nebyl komercni a nenechal si platit od ctenaru za moznost cteni clanku.

    Dalsi vec je, kolik tech clanku opravdu chci precist za kazdou cenu, pripadne pouzit pri reseni problemu. Osobne nektere clanky vubec nectu, proste me nezajimaji. Dalsi clanky o tom, co znam, ctu proto, abych videl, jestli autor nekeca bludy a pripadne, ze bych se mohl dozvedet neco noveho-pokud by byly tyhle clanky placene, asi bych za ne nezaplatil.Treti kategorie jsou clanky, ktere me vylozene zajimaji a ocekavam od nich nejake nove poznani. Kdybych za ne mel ale platit,asi bych se nejdrive podival po jinych zdrojich a pak bych teprve zaplatil za precteni (kdyz bych nenasel dostatek zdroju).

    Osobne predpokladam, ze Root vznikl (a stale jeste porad existuje) v duchu "Prisel jsi na neco? Podel se s ostatnimi, ostatni se podeli o sve znalosti s tebou". Jestli root tuhle myslenku nema, tak mam dojem, ze brzo prejde na komercni pristup.