Hlavní navigace

Názor k článku RoundCube: malý GMail na vlastním serveru od Ondřej Tůma - Zdravím v diskuzi, co se mých zkušeností týče, tak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 5. 2009 8:20

    Ondřej Tůma
    Zdravím v diskuzi,

    co se mých zkušeností týče, tak sem začínal jak jinak než na veverce. Ta ale v té době byla krutě ale krutě pomalá a jelikož server tehdy byl opravdu slabý a navíc šílený bastl (jak HW, tak SW) tak sem hledal něco jiného, rychlého a hlavně použitelného a snadno instalovatelného.

    Nakonec sem si napsal vlastní mail, s tím, že jsem bral důraz na použití v čechách a na přílohy. S tím sou totiž největší problémy, zvláště, když některé mailové programy od nejmenované sw společnosti se chovali zcela nemožně. Při té příležitosti sem tenkrát narazil i na bug v php, který maily sestavoval a tak sem si to sestavení musel psát sám :S

    Ten kód již dávno nepoužívám, byť to dělalo téměř to co mělo a ne jen já ale i tehdejší klienti serveru to používaly, bylo to psané v mých programátorských začátcích.

    Ještě před roundcube sem našel ilohamail, který jednoznačně doporučuji. Mám pocit že roundcube je důvod proč já zřejmě už vlastní webmail nikdy psát nebudu.