Hlavní navigace

Názor k článku Rozhovor s vývojářem Gentoo: chybí nám marketing od Vasek - Po 4 letech na Gentoo jsem presel na Kubuntu. Ta...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 5. 2010 11:44

    Vasek (neregistrovaný)

    Po 4 letech na Gentoo jsem presel na Kubuntu.
    Ta OTRESNA nekvalita Gentoo ebuildu se uz dal nedala snaset.
    Posledni kapkou bylo upgrade Xorg, ktere bylo announcovane pres eselect news a ktere jsem udelal PRESNE podle navodu.
    Vysledkem byly iXy v prdeli a to tak hluboce, ze, ze zacala padat kompilace hned uvodniho baliku ze seznamu a uz jsem s tim nehnul, chybova hlaska divoka a nepochopitelna – letelo to z disku.
    Nebo perlicky, kdy po 8 hodinach kompilace QT a KDE mi to slavne reklo, ze je potreba, abych QT rekompiloval s USE_FLAGem „opengl“ a nechal to zase kompilovat 8 hodin. Pak si to zase reklo u dalsi USE FLAG…
    HW mam solidni – nejvyssi verze Lenovo R61.
    Nebo z niceho nic nesel zkompilovat kernel – jenom tak, z prdele. Pozkal jsem tyden, updatnul portage a uz to slo. A ani nezminuju, ze default prilozena konfigurace kernelu stala za hovno.
    Kdyz jsem pouzival FreeBSD, tam byl system portages odladeny a plne funkcni. Gentoo je nepouzitelny bastl, kde jsem se bal kazdeho updatu, co se zase rozesere.
    Snaha hledat reseni googlem me odkazala na stare a uz davno neplatne a zavadejici HOWTOs z roku 2003 na Gentoo WIKI, ktere se nikdo neobtezoval smazat.
    Tenhle pokus o linuxove FreeBSD nevysel, quality management je otresny.
    Nedoporucuju.
    Ted mam Kubuntu Lucid Lynx a vsecko jede jak ma…