Hlavní navigace

Názor k článku Roztříštěnost linuxových aplikací: existuje jediná správná? od Jiří Eischmann - Pokud si běžný uživatel není jistý, tak může...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 4. 2020 17:27

    Jiří Eischmann

    Pokud si běžný uživatel není jistý, tak může jít na stránky gimp.org a tam ho odkážou na oficiální GIMP na Flathubu. To je zdroj, kde zrovna u GIMPu má nejnovější verze přímo od autorů a kde u všech aplikací platí, že procházejí schvalováním. Podobné to je u Snap Storu, který Canonical udělal mimo jiné proto, že zjistil, že PPA fakt nejsou dobrá cesta. Jak říkal Alan Pope, uživatelé přidávají PPA bezhlavě. Jedno z nejpopulárnějších PPA neobsahuje žádné balíčky, ale lidi si ho pořád přidávají, protože kdysi tam bylo něco užitečného a je to součástí návodů. Žije si to svým životem a nikdo nekontroluje, co si tam uživatelé vůbec instalují.
    A pokud chtějí mít uživatelé nejnovější verze softwaru ve formě balíčků, tak si holt mají zvolit distribuci, která jim to umožňuje. Instalace balíčků z random repozitářů třetích stran se rovná instalaci random exe souborů stažených z Internetu.

    20. 4. 2020, 17:29 editováno autorem komentáře