Hlavní navigace

Názor k článku S Linuxem proti konzolím: SteamOS bude bojovat za hraní na PC od Karel - Já jsem na internetu pořád. Problémy jsou tam tři...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 10. 2013 10:23

    Karel (neregistrovaný)

    Já jsem na internetu pořád.

    Problémy jsou tam tři jiné - zaprvé to neustále otravuje reklamou. Nic nepotěší víc, než když se uprostřed "zuřivé bitvy" najednou hra schová na lištu a vás to přepne na okénko s reklamou na novou hru/službu/ak­tualizaci. Možná už Steam na notifikacích zapracoval a už to nedělá. Ale vzhledem k tomu, že to tenkrát sváděli na problém těch her, že ve fullscreen neumí zobrazovat overlay okénka OS, tak to dost možná dělá dodnes.

    Druhý problém je ale horší - přijdu domu z práce, těším se, že si tu necelou hoďku zahraju. No a místo toho se objeví, že je dostupný update a začne se stahovat a instalovat. A protože je to Steam, tak stahuje hodně a dlouho.

    Třetí je pak zřejmě spíše filozofický problém - pokaždé se znovu a znovu logovat. Nemám problém se zaregistrovat a čas od času se přihlásit. Ale dělat to pokaždé, když chci spustit nějakou hru?

    No a pak ještě jeden problém existuje. Já osobně ho za problém nepovažuji, ale tady se asi najde dost těch, kteří ano. A sice že Steam ví přesně kdy a co jste dělali. Tyhle informace sbírá. Pokud vypnete jen hru a ne i Steam, tak sbírá i když už nehrajete. Navíc čas od času vnucoval jeho aktivaci tak, aby běžel ihned po spuštění. Možná už je to dneska jinak, možná se Linuxová verze chová jinak. Ale na MS Windows to před 3 lety byl spyware jak z učebnice.