Hlavní navigace

Názor k článku Schválena definice významných bezpečnostních incidentů pro poskytovatele služeb od 654 - Pro doplnění přidám jednu perličku z praxe. Jednou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 3. 2018 7:20

    654 (neregistrovaný)

    Pro doplnění přidám jednu perličku z praxe. Jednou jsem na brigádě pracoval v jedné firmě na úkolu obnovy a doplnění bezpečnostního značení (výroba a sklad s větším provozem). Tak proč ne, v halách je docela velký provoz lidí a vozíků, hasicí přístroje by opravdu měly být dostupné a označené a například vyznačení hran a překážek může pomoct řidičům vozíků se vyhnout srážce se sloupkem.

    Jenže místo toho, aby bezpečnostní specialista chodil po skladu a kontroloval, jestli jsou hasicí přístroje SKUTEČNÉ přístupné a jestli vyznačená trasa pro vozíky dává smysl, se soustředil pouze na měření tloušťky čar (s přesností na milimetry) a jejich správní vzdálenosti od zdi (taky to počítal na milimetry). Dokonce ignoroval i nepřístupné, ale za to správně označené hasicí přístroje. Prostě kontroloval bezpečnostní normu místo skutečné bezpečnosti.

    Norma musí podporovat činnost, ne jí nahrazovat, nebo dokonce garantovat.